Sugden is voor ons een heel dierbaar merk. James Edward Sugden is in 1967 gestart met het maken van apparatuur die op het zo puur mogelijk weergeven van muziek was ontworpen. Hij was de eerste die al in 1967 de mogelijkheden van single-ended klasse A zag en bedacht. Tot op de dag van vandaag bouwt Sugden deze klasse A versterkers, die ervoor zorgen dat, ook op een laag geluidsniveau, het signaal volkomen onvervormd wordt doorgegeven.

Sugden werd halverwege de tachtiger jaren overgenomen door de huidige eigenaar Tony Miller en zijn zoon Patrick. Beiden zorgden ervoor dat Sugden nog één van de weinige fabrikanten op audiogebied is die een volledig Engels product maken, waarbij ieder apparaat door één persoon gemaakt wordt en ook de metaal- en houtbewerking (voor de luidsprekers) inpandig verzorgd wordt.

Bij het ontwerpen staat muziek nog steeds voorop. Er wordt gebruik gemaakt van onze uitgebreide collectie live en cd-opnamen van artiesten van wereldfaam. Sugden heeft ook voor ons apparatuur gemaakt die voor de opnamen werden gebruikt. Zo is de hoofdtelefoonversterker HA-4 in combinatie met een Grado hoofdtelefoon een standaard geworden bij opname technici, maar ook onze klanten profiteren van deze combinatie.

Sugden evolueert mee met de tijd. Van de legendarische combinatie Sugden A28 met Rogers LS3/5A luidsprekers tot bijvoorbeeld de nieuwe Sapphire voorversterker met digitale en USB-ingangen voor de nieuwste streaming technieken. De beide nieuwe cd-spelers zijn volgens een nieuw concept ontworpen, dat ervoor zorgt dat ze een bijzonder gedetailleerde en analoog klinkende weergave bieden van de opgenomen muziek. De ingebouwde DA-convertor kan ook voor externe bronnen gebruikt worden, zoals streamers of media servers.

Voor een overzicht van hun producten kunt u de onderstaande link gebruiken. En uiteraard is al hun apparatuur in onze winkel te beluisteren!

Klik hier voor de website van Sugden om hun volledige assortiment te bekijken