Quad (samen met Sugden) is één van de merken die zich al het langste thuis voelen in onze winkel. Wie kent niet de Quad 33, fm3 en 303 combinatie met de oranje vlakjes op de voorkant. Eén van de weinige versterkers in het “Museum of Modern Arts” in New York.

Muziek is bij Quad altijd het uitgangspunt geweest. Peter Walker had zeer vernieuwende ideeën, zoals bijvoorbeeld de elektrostatische luidspreker, de Quad ESL ’57, een ontwerp uit 1957. Deze wordt nog steeds vrijwel ongewijzigd nieuw gebouwd door onze vrienden van Quad Musikwiedergabe in Duitsland. Dus al meer dan 50 jaar in productie.

Jarenlange evolutie resulteerde in de nieuwe Quad ESL’s 2812 (vrij groot) en 2912 (groot).

Nog steeds vinden we de elektronica van de  compacte Eliteserie een heel goed gemiddelde tussen de normale apparatuur en de zogenaamde high-end apparatuur. Vaak een keuze voor de echte muziekliefhebber. Ruime keuze tussen eindversterkers, een voorversterker, een geïntegreerde versterker, tuner en twee cd-spelers, waarvan er één voldoende digitale ingangen heeft om de installatie te koppelen met streaming media en televisies.

De nieuwe Platinum serie bestaat uit de Platinum DMP (een CD-speler/DAC/voorversterker!), een stereo eindversterker of twee mono eindversterkers. Voor het eerst in een wat bredere uitvoering.

Een prachtige combinatie met de elektrostaten.

Een nieuw concept bij Quad is de Vena, een betaalbare geïntegreerde versterker: toepasbaar voor alle nieuwe media via analoge, digitale en Bluetooth verbindingen. Leverbaar in diverse kleuren.

Klik hier voor de website van Quad om hun volledige assortiment te bekijken