KEF is één van de luidsprekermerken die al zeer lang in ons leveringsprogramma zitten. Een zeer uitgebreid pakket luidsprekers in verschillende prijsklassen. De rijke historie van het merk bevatte zowel kleine modellen, zoals de beroemde BBC monitoren LS 3/5A en de KEF Chorale, als de grotere RR (Referentie Reeks) luidsprekers als de RR 105 en RR 107. KEF was één van de eerste fabrikanten die een dubbelconusluidspreker hebben ontwikkeld (de Uni-Q), die zorgdraagt voor een fase-zuiver afstraalgedrag.

Dat KEF zeer vernieuwend is bewijzen ze met de Blade’s, waarbij de luidspreker min of meer opnieuw uitgevonden is, door de vorm volledig ondergeschikt te maken aan de akoestische eigenschappen. We hebben goede hoop dat, binnen niet al te lange tijd, hier een wat meer betaalbaarder versie van op de markt komt.

Een recente reeks die ons erg goed bevalt is de zogenaamde R-serie. In deze redelijke prijsklasse een opvallend positief geluid! Neutraal en gedetailleerd. Ook de computer liefhebber wordt op zijn wenken bediend met een actieve luidspreker zoals de X300A. Net als B&W heeft KEF nu ook hoofdtelefoons in het programma opgenomen, die een zelfde klankstructuur hebben als de luidsprekers.

Dat de Uni-Q unit na vele jaren tot een top product is geëvolueerd bewijzen zowel de eerder genoemde Blade’s als de nieuwe kleine monitoren LS50. Waardige opvolgers van de LS3/5A.

Klik hier voor de website van KEF om hun volledige assortiment te bekijken